Algemene informatie voor onze bezoekers.

Reizen
Burgers uit eu-landen kunnen met een geldige reispas of met een geldig identiteitsbewijs afreizen.
Burgers uit niet-eu landen hebben bij afreis een geldige reispas nodig. Verdere informatie kan bekomen worden in ieder land bij de Belgische ambassade of Consulaat.

Betalen
De munteenheid in België is de Euro (€). Vreemd geld kan omgewisseld worden in banken, aan de grens en luchthavens. Hotels, autoverhuurbedrijven en bezinestations alsook grote winkels aanvaarden eveneens de grootste internationale credietkaarten (bv. Visa)

Benzineprijzen
Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het tankstation. Deze prijzen zijn slechts richtprijzen.
Diesel: 1,439 (27 sept. 2012)
Euro 95: 1,629 (27 sept. 2012)
Euro 98: 1,769 (27 sept. 2012)
LPG:

Verkeer
In België heeft men geen vignet nodig om gebruik te maken van autosnelwegen. Er wordt rechts van de rijweg gereden. Langs rechts inhalen is verboden. Iedere inzittende moet de gordel dragen. De alcoholpromille grens ligt op 0,5.
Maximale snelheid op de autosnelweg is 120, op de gewestwegen meestal 70 en binnen de stadskern rijdt men 50 km/u.

Hotelreserveringen
Hotels en gastenverblijven
Tourisme Diest - toerisme@diest.be
Stad Lummen - uitbalie@lummen.be
Stad Aarschot - toerisme@aarschot.be
Gemeente Bekkevoort - alexander.janssens@bekkevoort.be
Stad Beringen - toerisme@beringen.be
Hotel bookings

Campings
Stille Kempen - f.joosen@scarlet.be
De vijvers

Luchthavens
België kent vele luchthavens die als uitvalsbasis kunnen dienen om Diest te bereiken. Gelieve uw lokaal reisbureau te contacteren de juiste luchthaven te selecteren.
Nationale Luchthaven Zaventem (53 Km.)
Regionale Luchthaven Antwerpen (68 Km.)
Regionale Luchthaven Luik (76 Km.)
Regionale Luchthaven Charleroi (115 Km.)

Restaurants
In Belgische restaurants mag niet gerookt worden. Prijzen zijn altijd inclusief BTW en dienst. Het geven van fooien is niet verplicht en wordt enkel gedaan indien het eten en bediening van zeer goede kwaliteit was.
Reserveren is steeds aan te raden doch geen verplichting. In de meeste restaurants worden geen honden toegelaten.
In de meeste restaurants spreekt men ook Engels en/of Frans

Openbaar vervoer
Op de site van de NMBS vindt u alle informatie over het treinverkeer in België. U vindt er onder andere informatie over de uurregelingen van binnenlandse en buitenlandse verbindingen. U kunt er ook online een treinticket kopen.
In België zijn er drie maatschappijen die het openbaar vervoer per bus organiseren: De Lijn is verantwoordelijk voor het busnet in Vlaanderen. De bussen van de MIVB rijden op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de TEC neemt het busverkeer in Wallonië voor zijn rekening.
U kunt de tram nemen in Brussel, Antwerpen, Gent en Charleroi. Aan de kust kunt u gebruikmaken van de kusttram, die de hele kustlijn bedient. Het tramverkeer maakt deel uit van De Lijn in Vlaanderen en van de TEC in Wallonië.
Momenteel kunt u alleen in Brussel de metro nemen. Samen met de bus- en tramdiensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maakt de metro deel uit van de MIVB.
Diest ligt in Vlaanderen.

Noodnummers

112 101 070/245 245 070/344 344